06 Disember 2010

"Uncle! Eh weh, eh, Uncle!"

Selamat sejahtera
Salam Maal Hijrah 1432.

Lil : Wey Riz! Kau pe cer?
Nenek : Lil, apa kamu ni panggil pakcik kamu mcm tu.
Lil : Alamak nek, kat sekolah dah biasa panggil Riz je.

Hah, cuba kalau pakcik kau sama umur dengan kau? Kebetulan mak kau bela dia, pastu dia sama sekolah dengan kau. Hahaha!

Tiba-tiba je benda ni pop up dalam kepala aku.

Dekat sekolah, memang takkan ada sesape suspect la pakcik kau ni senanyer pakcik kau sebab dah ber-bin/binti-kan atuk kau. Tapi kalau dekat kampung. Especially masa raya. Kau dah anggap uncle kau sebagai kawan kau. Jangan lah bestfriend kan. Susah nanti dah terover mana tau kau gi influence pakcik kau merokok. Haha! Kantoi bagitau mak dia yang juga nenek kau hah! -____-"

Waktu aku duduk Wangsa Maju, ada jiran aku ni umur 15 masa tu. But she has a nephew umur 2 tahun. Beza dorang 13 tahun. Ok jauh. Tak boleh dijadikan contoh.

Okay kawan sekelas aku. Paksu dia umur 18. And he's 17. Paksu dia sekolah dekat sekolah yang berdekatan. Nasib baik tak sesekolah. Dan dia panggil Paksu dia, nama Paksu dia. Lilek tak lilek? Tapi dekat rumah, dia panggil Paksu.

Hmm, ke memang fenomena panggil nama uncle dalam kalangan keluarga memang tak pernah berlaku?

1 Awan:

ROSNAJIHAH berkata...

sorry for dissapear from blog for a while..i've change my blog's url...u r welcome to view my new url :)

http://www.sick-of-being-sad.blogspot.com/